Shanghai (02.05.05) 
maandag, 2 mei, 2005, 11:14
Er moet nog een hoop gebeuren, dus ga ik maar gewoon aan het werk. ’s Avonds ga ik bij Peter en Flo langs om gezellig samen met de familie (met kinderen Marie en Manon) te barbequen en wat muziek te luisteren.


Peter zit rustig na te genieten van de BBQ

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 3996 )
Shanghai (01.05.05) 
zondag, 1 mei, 2005, 11:09
De dag van de arbeid en bovendien een zondag. Iedereen in dit socialistisch land moet dus vrij zijn en de vrijwel straten leeg. Ik ben erg nieuwsgierig en ga dus maar eens kijken. Niets anders eigenlijk. De winkels zijn gewoon open, de straten vol met taxi’s en de stoep bezaaid met straatverkopers en winkelende mensen. Zo vieren ze dus deze speciale dag, met arbeid.

In ieder geval neem ik het er wel van. Wat trainen in de gym om in ieder geval een deel van het overtollige lichaamsgewicht kwijt te raken, gevolgd door een heerlijk bubbelbad in onze troetelafdeling. Natuurlijk eindigt de dag in een van de vele goede restaurants die Shanghai rijk is.

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 3921 )
Shanghai (30.04.05) 
zaterdag, 30 april, 2005, 10:02
Volgende week hebben de Chinezen vakantie, met de naam “Golden week”. Eigenlijk hebben ze maar 3 dagen vrij. Maar ze werken de zaterdag ervoor en de zondag erna, zodat ze toch 7 aaneengesloten dagen vrij hebben in plaats van die halve weekjes. Misschien een ideetje voor onze kerstvakanties.


Het zwembad ligt er nu nog een beetje verlaten bij

Terwijl de Nederlanders thuis in oranje uitgedost en met rare hoofddeksels op, in polonaise langs de bierkraam hossen, moet ik dus gewoon werken op zaterdag. Nou ja, een beetje inzet is niet gek. Binnenkort gaat ook het buitenzwembad open. Jammer dat het weer nog niet goed genoeg is op het moment. Licht regen en een behoorlijk windje.

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 4350 )
Vliegende Messen (28.04.05) 
donderdag, 28 april, 2005, 09:29
Voor de avond is een bezoek gepland aan de home theatre van Peter. De kung-fu film ‘The flying daggers’ staat op het schema. Met z’n allen stappen we in Peter’s auto en de chauffeur rijd ons eerst even naar de Carrefour om even wat eten en bier in te slaan voor tijdens de film. Gewapend met deze versnaperingen stappen we de prive-bios in.

Het hoesje van de DVD verteld on dat het Engels ondertiteld is. Dat klopt ook, Engels is het, alleen heeft de ondertiteling niets met de film te maken. Ja, van DVD’s van een euro kan je niet te veel verwachten. We besluiten maar een andere film te proberen, ‘The last days of Hitler’. Duits gesproken en ondertiteld, dus dan kan er mee door. Indrukwekkende film met wisselende aspecten van de persoon en zijn daden. Het eindigt als Adolf zichzelf door het hoofd schiet. Happy end dus, maar dat deed ie wel 5 jaar te laat.


Het concertgebouw van binnen

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 4446 )
Mobieltje (27.04.05) 
woensdag, 27 april, 2005, 09:23
Aan het einde van de middag gaan we met het hele management team op, voor managers, een hele belangrijke missie. Het kopen van personelijke organisatie en communicatie ondersteunende apparatuur. Oftewel, mobiele telefoontjes. Natuurlijk doen we dat weer in het jachtgebied van de technofiel, Xijiahui.


Een van de grote winkelcentra in Xijiahui

Na een korte wandeltocht stappen we in het mobieltjes walhalla met wel honderden telefoontjes in lange rijen vitrines. Hier in China kennen ze GSM als ook CDMA. De laatste willen we niet, dus valt de helft al af. Na wat rondgekeken te hebben is de keuze greduceerd tot Samsung D508, een zwarte slider met leuke kleurenschermpje en veel features en de ultra platte Motorola (je weet wel, van de opvouw reclame). Wayne en ik gaan voor de Samsung, maar ze hebben er maar een.

Dan komt er nog een ander probleem, de telefoon herkent mijn SIM niet. De verkopers geven natuurlijk gelijk de schuld aan mijn SIM, maar ook die SIM van Wayne wordt niet herkend. Dan begint er een chaotisch schouwspel van mijn oude SIM in nieuwe telefoon, nieuwe SIM in mijn oude telefoon, Wayne oude SIM in nieuwe telefoon, verkopers SIM in nieuwe telefoon, etc. Blijkt alleen de nieuwe SIM in nieuwe telefoon niet te werken. Wij geven schuld aan telefoon en gaan op zoek naar een andere winkel.

In een andere winkel hebben ze in ieder geval 2 Samsungs. De verkoopster doet mijn nieuwe SIM in de eerste en het werkt. Dan stopt ze hem in de tweede, en dat werkt ook. Geen probleem, andere telefoon was gewoon kapot. Ik betaal dus voor beide telefoons en zet telefoon even uit. Als ik hem dan weer aan zet, herkent hij de SIM niet. Daar begint het weer. SIM in andere telefoon, verkopers SIM in telefoon, SIM oppoetsen, mijn oude SIM in nieuwe telefoon, nieuwe SIM in mijn oude telefoon, maar nieuwe SIM met nieuwe telefoon werk weer niet. Ik ben het zat en wil mijn geld terug, maar dat gaat ook zomaar niet. Zij willen dat we naar China Mobile gaan, nieuwe SIM halen en als ie het dan nog niet doet, krijg ik m’n geld terug.


Mijn nieuw speeltje

Peter komt er ook bij en na veel discussie zijn de verkopers bereid het geld terug te geven als we een ander telefoontje kopen. Dat doen we dan maar en eigenlijk is dat telefoontje veel leuker. Een kleiner model slider met genoeg functies voor mijn smaak. Na het zaken doen zijn die Chinese verkopers alles weer vergeten en krijg ik een kopje koffie en een setje oplaad accesoires kado. Zo wordt winkelen tevens een cursus Chinees zaken doen.

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3.2 / 5082 )

Back Next