Shanghai (04.05.05) 
woensdag, 4 mei, 2005, 11:20
In mijn apartment zit ik meestal deze verhaaltjes te tikken en up te loaden op mijn bank in de kamer. Ik heb een lange draad van de aansluiting van de ADSL, maar dat is wel lastig. Eind van de middag besluit ik dus maar even naar Xijiahui te lopen on een wireless lan routertje te kopen. Zo gezegd, zo gedaan.

Na de rit naar huis, stap ik uit de taxi, druk babbelend met Miodrag. Ik kijk naar beneden en geen routertje. Ik heb hem waarschijnlijk in de taxi laten liggen. Peter gebeld, maar die was al van kantoor en kon dus niet zeggen of ik hem daar heb laten liggen. Ik weet zeker dat het een rode taxi was, maar elke 10 seconden komt er een rode taxi voorbij. Zonde dus. Als laatste hoop vertel ik de portier het verhaal en geef ik maar mijn kaartje. Mocht er nog een taxichauffeur met een routertje in zijn hand arriveren, kan hij me bellen. Ik begin toch echt een beetje ouder te worden.


Jeetje. Weer een foto van een winkelcentrum

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 4054 )
Shanghai (03.05.05) 
dinsdag, 3 mei, 2005, 11:17
Aan het einde van de middag hebben Peter, Miodrag en ik een proefles Chinees. De lerares (laoshi, uitspraak: lauschuh) is een gezellige jongdame die ervaring heeft met buitenlanders (laowai). We leren als eerste de klanken die in Chinees toch anders zijn dan in onze germaanse taal met behulp van het fonetisch romaans schrift wat ze hier pinyin noemen. Natuurlijk wat tot 10 tellen zoals yi, er, san, si, wu, liu, qi, ba, jiu, schi. (uitspraak is: ie, arj, san, suh, oe, lioe, tsie, ba, djioo, schuh) en ik leer mijn land: helanguo (uitspraak: hèlangoeoh) en nationaliteit: helanguoren (uitspraak: hèlangoeohrjun). Natuurlijk leren we nog een heleboel meer en we besluiten hiermee door te gaan. Elke dinsdag en vrijdag, anderhalf uur.


Altijd ongezellig als mensen tijdens de lunch zitten te bellen. Foei, Marie

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 4080 )
Shanghai (02.05.05) 
maandag, 2 mei, 2005, 11:14
Er moet nog een hoop gebeuren, dus ga ik maar gewoon aan het werk. ’s Avonds ga ik bij Peter en Flo langs om gezellig samen met de familie (met kinderen Marie en Manon) te barbequen en wat muziek te luisteren.


Peter zit rustig na te genieten van de BBQ

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 3996 )
Shanghai (01.05.05) 
zondag, 1 mei, 2005, 11:09
De dag van de arbeid en bovendien een zondag. Iedereen in dit socialistisch land moet dus vrij zijn en de vrijwel straten leeg. Ik ben erg nieuwsgierig en ga dus maar eens kijken. Niets anders eigenlijk. De winkels zijn gewoon open, de straten vol met taxi’s en de stoep bezaaid met straatverkopers en winkelende mensen. Zo vieren ze dus deze speciale dag, met arbeid.

In ieder geval neem ik het er wel van. Wat trainen in de gym om in ieder geval een deel van het overtollige lichaamsgewicht kwijt te raken, gevolgd door een heerlijk bubbelbad in onze troetelafdeling. Natuurlijk eindigt de dag in een van de vele goede restaurants die Shanghai rijk is.

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 3921 )
Shanghai (30.04.05) 
zaterdag, 30 april, 2005, 10:02
Volgende week hebben de Chinezen vakantie, met de naam “Golden week”. Eigenlijk hebben ze maar 3 dagen vrij. Maar ze werken de zaterdag ervoor en de zondag erna, zodat ze toch 7 aaneengesloten dagen vrij hebben in plaats van die halve weekjes. Misschien een ideetje voor onze kerstvakanties.


Het zwembad ligt er nu nog een beetje verlaten bij

Terwijl de Nederlanders thuis in oranje uitgedost en met rare hoofddeksels op, in polonaise langs de bierkraam hossen, moet ik dus gewoon werken op zaterdag. Nou ja, een beetje inzet is niet gek. Binnenkort gaat ook het buitenzwembad open. Jammer dat het weer nog niet goed genoeg is op het moment. Licht regen en een behoorlijk windje.

[ reactie toevoegen ]   |  permalink  |   ( 3 / 4350 )

Back Next